Coronavirus er over os – hvad betyder det for mine investeringer

7. marts 20200

Coronavirus er over os – hvad betyder det for mine investeringer

Man kan ikke åbne for hverken aviser, radio eller So Me, uden at blive bombaderet med advarsler omkring Coronavirus, og dens betydning for os alle sammen.

Vi har talt rigtig meget i telefon med vores kunder i den seneste periode, og de spørgsmål der går igen: ”Er det nu vi skal sælge ud eller er det nu vi skal købe op?”

FinansPlan kan ikke spå om, hvad der sker med aktiekurserne, og hvor stor indflydelse Coronavirussen har på vores samfund, verden omkring os eller vores allesammens dagligdag.

Hvis vi kigger historisk på andre kriser, som seneste finanskrise, så viser den, at de investorer der ikke foretager handler i porteføljen, mens verden omkring dem er gået i panik, er de investorer der hurtigst tjener det tabte ind igen.

En anden analysen foretaget af Morningstar ”Mind the Gap 2016 ” viser, at investorerne var dårlige til at købe og sælge på gunstige tidspunkter, med andre ord var der mange som købte på toppen og solgte dem på bunden. Investorernes timing var dårlig på tværs af alle typer af fonde, men mest udtalt i fonde fra risikofyldte kategorier med hyppige kurssvingninger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hold hænderne i lommerne 
Selvom kurserne svinger, og aktiemarkedet falder, skal du huske, at din investerede opsparing er en langsigtet investering. Og det betyder, at du ikke behøver bekymre dig over udsving i de aktier, din opsparing er investeret i, da der altid vil være udsving. Det handler om at se på den lange bane.
Når vi kigger på aktiekurserne med de historiske briller, er det tydeligt, at aktier er en god investering, når blot tidshorisonten er lang nok. Kurserne svinger godt nok, men de retter sig stort set altid igen. Vi anbefaler derfor, at du tager den med ro, holder hænderne nede i lommerne og lader markederne falde til ro igen.

Har du den rigtige risikoprofil ?
Hvis du oplever, at uroen på finansmarkederne forstyrrer din nattesøvn, bør du måske kigge på din risikoprofil. De aktuelle udsving er nemlig en glimrende lejlighed til at overveje, om din profil matcher dit temperament.
Og det er næppe sidste gang, der kommer udsving i kurserne. Derfor opfordrer vi vores kunder til at stille sig selv spørgsmålet ”kan jeg leve med denne usikkerhed?”. Hvis svaret er nej, bør du ændre din risikoprofil, så du mindsker din risiko. Tal med os og vær sikker på, at du får den rette vejledning om risiko og afkast.

Skal jeg holde fast i mine investeringer ?
Selvom du vil ændre din risikoprofil, skal du dog ikke ændre dine investeringer, før roen er tilbage på aktiemarkedet. Hvis du sælger nu, risikerer du nemlig at sælge på bunden og dermed lide et unødvendigt tab.
Også her er vores anbefaling derfor, at du trækker vejret, tager den med ro og sørger for at få den rigtige vejledning. Din opsparing skal give dig ro i maven – ikke forstyrre din nattesøvn.
Er du i tvivl om, hvorvidt du bør gøre noget ved din opsparing og dine investeringer, så er du altid velkommen til at ringe til os.

Vi følger med i, hvad der sker politisk og økonomisk såvel i Danmark som i resten af verden – vi udkommer med nye FinansPlan Updates, når vi igen har samlet relevante emner.


Efterlad et Svar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.