Højere rente på din opsparing med RentePLUS - Finansplan.dk

18. marts 2018

RentePLUS – få højere rente på din opsparing

Er du også træt af blot at få 0% i rente af din opsparing i banken? Så kan du med stor fordel kigge på RentePLUS, et unikt opsparingsprodukt fra FinansPlan, som er både sikkert og nemt at gå til. Og som de seneste 3 år har givet 3,26% i rente i gennemsnit og efter omkostninger.

Hvad er RentePLUS?

RentePLUS er for dig, der har minimum 250.000 kr. på din opsparing i banken. I stedet for at du lader pengene stå i banken til 0% i rente, kan du med RentePLUS placere pengene i et pensionsselskab. Det betyder, at dine penge står trygt og godt. De danske pensionsselskaber er nemlig underlagt meget strenge regler for, hvordan de håndterer kundernes midler. Samtidig giver placeringen i et pensionsselskab dig en væsentligt højere forrentning af din opsparing. Og vi hjælper dig naturligvis med alt det praktiske arbejde.

Hvor høj en rente kan jeg få på min opsparing?

Sidste år (2017) gav RentePLUS hele 4,99% i forrentning. Hvis vi kigger på de sidste 3 år (2015-2017), har den gennemsnitlige rente været på 3,26% – efter omkostninger vel at mærke.

Det giver sig selv, at det er væsentligt højere end de ca. 0%, du kan få i banken. Lader du opsparingen samle støv i banken, skal du huske, at den også risikerer at blive udhulet af den almindelige inflation. Derfor er RentePLUS et attraktivt alternativ for dig, der ønsker en både høj og stabil forrentning af din opsparing frem for at se ens penge skrumpe ind.

Hvordan kan RentePLUS give en højere rente?

Hvis du kigger på din pensionsopsparing, kan du se, at du får en noget højere forrentning end på normale opsparinger i banken. Det skyldes til dels, at pengene står på pensionskontoen i mange år, typisk 30-40 eller flere. Renten i pensionsselskaberne er variabel, men historisk set er den langt højere end de renter, du kan få i banken. Samtidig er pensionsselskaberne underlagt så mange restriktioner, at det også er et meget sikkert sted at placere sine penge.

Derfor er det en rigtig god nyhed, at det i dag er muligt at placere private opsparinger hos et pensionsselskab. Det betyder nemlig, at du kan få din opsparing forrentet med en usædvanlig høj rente. Og uden at du skal løbe unødvendige risici.

Hvor længe er min opsparing bundet med RentePLUS?

Du kan både hæve fra og indbetale til din RentePLUS-konto, når det passer dig. Du skal bare sørge for, at der altid står mindst 250.000 kr. på kontoen, da det er minimumindskuddet. Derudover koster det 1.825 kr. pr. gang, hvis du hæver nogle af pengene i løbet af de første 5 år.

Bemærk, at der kun er et minimumindskud på RentePLUS – du kan sætte lige så mange penge ind, som du har lyst til og mulighed for.

Hvad koster RentePLUS i omkostninger?

Du skal betale 58 kr. om måneden for at have en RentePLUS-konto. Desuden er der en variabel omkostning på 0,75% af dit depot, hvis du har op til 3 millioner kroner stående på kontoen. Hvis du har mellem 3 og 6 millioner kroner, koster det 0,50%.  Det koster 0,25% hvis du har over 6 millioner kroner stående.

Derudover skal du betale en variabel omkostning til pensionsselskabet. Den er på 0,15% af depotet, hvis du har op til 500.000 kroner på kontoen, 0,10% hvis du har mellem 500.000 kroner og 10 millioner kroner, og 0,05% hvis du har over 10 millioner kroner stående.

Læs mere om RentePLUS til private