VSO midler: ønsker du en højere rente? RentePLUS

7. maj 2018

Hvis du opsparer midler i din virksomhed via virksomhedsskatteordningen (VSO), bør du sikre dig, at du får en ordentlig forrentning af dine penge – det handler kort og godt om højere rente på VSO midler. Du kan nemlig hurtigt gå glip af mange penge, hvis dine VSO-midler bare står og samler støv på en konto i banken, hvor du typisk får omkring 0% eller måske ligefrem negativ rente. Heldigvis kan du nemt finde et godt alternativ hos FinansPlan.

Høj forrentning af VSO midler

I FinansPlan har vi skabt et unikt opsparingsprodukt ved navn RentePLUS. Det kan bruges af både privatpersoner og virksomheder, som er trætte af den lave rente i banken – og som har mindst 250.000 kr. i frie midler, herunder VSO-midler.

Med RentePLUS får du en reel forrentning af din virksomheds opsparing. Hvis du ser på din forrentning i banken de sidste 3 år, har den sikkert været begrænset. Men havde du haft RentePLUS, havde du fået 3,26% i rente efter omkostninger. Der er derfor god grund til at overveje, om du bør flytte dine VSO-midler.

Hvordan fungerer RentePLUS?

Når du placerer dine VSO midler på en RentePLUS-konto, bliver pengene investeret via et af Danmarks førende pensionsselskaber. Det er en helt særlig mulighed, som lovgivningen har åbnet op for inden for de seneste år. Og for dig betyder det, at du får de samme gode vilkår som ”almindelige” pensionskunder. Du er således både sikret en høj forrentning af dine midler, og du kan sove trygt om natten, da sikkerheden er mindst lige så høj som i banken.

Hvor sikkert er afkastet på mine VSO midler?

Forrentningen og afkastet på dine SVO midler i RentePLUS er variabel, så den kan selvfølgelig ændre sig. Men ser du på de historiske afkast, var det på 4,93% i 2016 og 4,77% i 2017. Og for de sidste 3 år (2015-2017) har forrentningen ligget på 3,26% efter omkostninger.

Ved at placere dine VSO-midler på en konto hos et pensionsselskab opnår du en ganske lav risiko, som du kan se på dette risiko indeks:

Højere rente - VSO midler

Som du kan se, ligger risikoen i ”den grønne ende” og er dermed lige så lav, som hvis dine penge stod på en konto i banken. Det skyldes de strenge krav til forvaltningen, som alle danske pensionsselskaber er underlagt. Og det kommer naturligvis også dig og dine penge til gode.

Hvor mange af mine VSO midler kan jeg sætte ind på kontoen?

Der er ikke noget loft for, hvor mange penge du sætter ind på dine RentePLUS-konto. Du skal blot indskyde mindst 250.000 kr. Og hvis du ønsker at hæve nogle af midlerne undervejs, som du bare sikre dig, at der hele tiden står mindst 250.000 kr. på kontoen.

Hvad er omkostningerne, hvis jeg vælger RentePLUS?

Hvis du vælger at placere dine VSO midler på en RentePLUS-konto, skal du betale en fast månedlig omkostning på 60 kr. plus 0,75% af det beløb, du har stående på kontoen. Hvis du har mellem 3 og 6 mio. kr. på kontoen, falder den variable omkostning til 0,50% inkl. moms, og hvis du har over 6 mio. kr. stående, falder den til 0,25% inkl. moms.

Du kan se flere spørgsmål og svar om RentePLUS her.