Husk julegaven til din pensionsopsparing - har du styr på din pension

3. december 20181

Julen nærmer sig, og du har sikkert masser at se til – du tænker sikkert ikke på din pensionsopsparing i denne tid. Der skal nemlig købes julegaver, julemad og julegodter. Husk dog også at tjekke, om du kan indbetale ekstra til din pension og dermed give din pensionsopsparing – og dit skatteregnskab – en ekstra julegave.

Der er flere fordele ved at udnytte dit fradrag i 2018 gennem en ekstra indbetaling til din pensionsopsparing. Først og fremmest kan du spare penge i skat i år, hvis du indbetaler til en ratepension eller en livsvarig pension. Begge giver dig et skattefradrag. Det er især en fordel, hvis du betaler topskat – eller er på kanten af topskatten.

Samtidig er det naturligvis også en fordel for dig senere i livet, hvis du kan indbetale ekstra til din pension og dermed få flere penge i hånden, når du går på pension. Og jo tidligere i livet du kan indbetale lidt ekstra, jo mere kan disse penge vokse på din opsparing. Din pensionsopsparing er den økonomiske luft, som kan give dig en god tilværelse i din seniortid.

Måske agter du og familien at rejse ud nogle steder, I aldrig har været? Måske investerer I i et nyt hus, sommerhus eller måske i en båd, som altid har været jeres drøm?

Vær opmærksom på, at du højst kan få fradrag for indbetalinger på i alt 54.700 kr. i 2018, når du har en ratepension eller en anden tidsbegrænset pension. Du kan dog via lønnen indbetale ubegrænset til livrente. Kontakt FinansPlan, hvis du er i tvivl om, hvor meget ekstra du kan indbetale.

Pensionsopsparing for dig, der er selvstændig

Hvis du er selvstændig, kan du også bruge 30-procentreglen til at indbetale ekstra til pension. Reglen betyder nemlig, at du kan indbetale op til 30% af overskuddet i din virksomhed til pension og få hele fradraget i 2018. Det kræver blot, at indbetalingen går til en livsvarig pension. Der findes mange selvstændige virksomhedsejere og iværksættere, som ikke er klar over denne regel. Hvis du hører til i denne målgruppe, bør du fokusere på emnet. Du er naturligvis velkommen til at tage kontakt til os for at høre vores vurdering af din situation.

Selve udregningen af, hvor mange penge du præcist kan indbetale til pensionsopsparingen og få fradrag for, er dog lidt kringlede. Vi anbefaler derfor, at du tager din revisor eller os hos Finansplan med på råd.

FinansPlan ønsker dig en glædelig jul og et godt nytår!


En kommentar

  • Anne Dorte Riishøj

    14. december 2018 at 13:01

    Hvordan gør jeg rent praktisk, hvis jeg gerne vil indbetale ekstra til pensionen?
    MVH Dorte Riishøj

    Reply

Efterlad et Svar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.