Hvad betyder det for mine investeringer del 2 - Coronavirusen er over os.

27. marts 20200

Hvad betyder det for mine investeringer del 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har tidligere skrevet ud vedr. aktieuroen grundet Coronavirus hergen over næsten hele verden.

Vores klare anbefaling er stadigvæk, ikke at foretage sig noget, og afvente at markederne retter sig igen, se vores bekrivelse længere neden.

Der er indbygget en automatik i vores forskellige porteføljer/depoter, som betyder, at den enkelte portefølje/depot automatisk bliver rebalanceret, derved bibeholder vi den ønskede risiko på hhv. pensionsdepoter og investeringsdepoter, det betyder i nuværende situation, at der bliver solgt ud af obligationsandelen, for at købe op i aktier.

Dertil kommer, at når der er tale om et pensionsdepot med løbende indbetalinger, så bruges indbetalingerne til opkøb i det nuværende marked til de faldende købspriser, og derved sker en udjævning over tid, hvor der både købes når markederne falder og stiger.

Det at vi rebalancerer porteføljerne/depoterne, og der sker løbende køb ved pensionsindbetalingerne i faldende og stigende markeder, det betyder, at risikoen udjævnes yderligere.

Hold hænderne i lommerne 
Selvom kurserne svinger, og aktiemarkedet falder, skal du huske, at din investerede opsparing er en langsigtet investering. Og det betyder, at du ikke behøver bekymre dig over udsving i de aktier, din opsparing er investeret i, da der altid vil være udsving. Det handler om at se på den lange bane.
Når vi kigger på aktiekurserne med de historiske briller, er det tydeligt, at aktier er en god investering, når blot tidshorisonten er lang nok. Kurserne svinger godt nok, men de retter sig stort set altid igen. Vi anbefaler derfor, at du tager den med ro, holder hænderne nede i lommerne og lader markederne falde til ro igen.

Har du den rigtige risikoprofil ?
Hvis du oplever, at uroen på finansmarkederne forstyrrer din nattesøvn, bør du måske kigge på din risikoprofil. De aktuelle udsving er nemlig en glimrende lejlighed til at overveje, om din profil matcher dit temperament.
Og det er næppe sidste gang, der kommer udsving i kurserne. Derfor opfordrer vi vores kunder til at stille sig selv spørgsmålet ”kan jeg leve med denne usikkerhed?”. Hvis svaret er nej, bør du ændre din risikoprofil, så du mindsker din risiko. Tal med os og vær sikker på, at du får den rette vejledning om risiko og afkast.

Skal jeg holde fast i mine investeringer ?
Selvom du vil ændre din risikoprofil, skal du dog ikke ændre dine investeringer, før roen er tilbage på aktiemarkedet. Hvis du sælger nu, risikerer du nemlig at sælge på bunden og dermed lide et unødvendigt tab.
Også her er vores anbefaling derfor, at du trækker vejret, tager den med ro og sørger for at få den rigtige vejledning. Din opsparing skal give dig ro i maven – ikke forstyrre din nattesøvn.
Er du i tvivl om, hvorvidt du bør gøre noget ved din opsparing og dine investeringer, så er du altid velkommen til at ringe til os.

Vi følger med i, hvad der sker politisk og økonomisk såvel i Danmark som i resten af verden – vi udkommer med nye FinansPlan Updates, når vi igen har samlet relevante emner.


Efterlad et Svar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.