Inflationen æder din opsparing - hjælp til økonomisk overblik

11. december 20180

Hvis du har en opsparing i banken, som ligner de fleste danskeres, så risikerer du, at dine penge blot bliver mindre værd over årene i stedet for mere værd. Det er heldigvis nemt at gøre noget ved.

Flere og flere danskere har mange tusinde kroner stående på opsparinger. Opsparinger, der i bund og grund bare samler støv. Efter finanskrisen er vi nemlig blevet så gode til at spare op, at der nu står over 400 mia. kroner på danskernes opsparinger. Fælles for dem er imidlertid, at de får tæt på nul kroner i forrentning.

Det betyder, at pengene stille og roligt bliver mindre værd. For selvom inflationen er lav i Danmark i øjeblikket, at er den stadig højere end renten. Vi skal faktisk mere end 10 år tilbage for at finde et tidspunkt, hvor indlånsrenten i banken var højere end inflationen. Resultatet af den udvikling er, at din opsparing over årene bliver spist af inflationen, som du kan se i figuren:

Figuren viser en 10-årig gennemsnitlig foliorente på 1,2% og en 10-årig historisk inflationsrate på 1, % (09/06 – 9/16)

Få 3,26% i rente med RentePLUS

Hos FinansPlan har vi et opsparingsprodukt, som løser problemet. Hvis du har mindst 250.000 kr. på din opsparing, kan du nemlig flytte dem til RentePLUS, hvor du både får en høj og stabil forrentning OG har stor sikkerhed for dine penge.

Sidste år gav RentePLUS hele 4,99% i forrentning. Over de sidste 3 år har den gennemsnitlige rente været på 3,26% efter omkostninger. Lige som i figuren længere oppe bliver det til mange penge over årene. Med RentePLUS er det dig, der har fordelen:

Fordelen ved RentePLUS er, at dine penge bliver placeret i et pensionsselskab. Det betyder, at din opsparing står trygt og godt. De danske pensionsselskaber er nemlig underlagt lige så strikse regler for, hvordan de må håndtere kundernes midler, som bankerne.

Beregn din økonomiske gevinst ved opsparing

finansplan.dk kan du nemt beregne, hvor mange penge du kan tjene på at flytte din opsparing fra banken til RentePLUS. Her kan du også læse mere om produktet, få svar på dine spørgsmål og udfylde vores kontaktformular, hvis du vil høre mere om RentePLUS.

Du er naturligvis også velkommen til at ringe til os på 72 20 66 36, hvis vi skal hjælpe dig med at flytte din opsparing over i RentePLUS – så du kan få mere ud af dine penge.


Efterlad et Svar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.