Højere rente på frie midler på din opsparing - sådan gør du

13. april 2018

Ønsker du en højere rente på dine frie midler som du måske har stående på en opsparing i banken? Hvis du for eksempel har frie midler stående på en opsparingskonto i banken, har du sikkert også oplevet skuffelsen over, at du stort set ingen rente har fået i de seneste mange år. Samtidig er det heller ikke alle, der har nerverne til at kaste sig ud i investering i aktier eller andet – men hvad gør man så?

3,26% i forrentning af frie midler

Havde du for 3 år siden flyttet dine frie midler fra kontoen i banken til vores opsparingsprodukt, RentePLUS, havde du fået 3,26% i gennemsnitlig rente på de 3 år. Vel at mærke efter omkostninger. I kroner og øre svarer det til over 100.000 kr. ekstra i forrentning, hvis du havde flyttet 1 mio. fra en konto med 0% i rente til RentePLUS. Over 100.000 kr. lige ned i lommen til dig! Beregn din gevinst her.

Hvorfor er det bedre end aktier?

Der kan være mange fordele ved at investere dine frie midler i aktier. Tryghed og sikkerhed er dog ikke blandt fordelene. Derfor tror mange, at banken er den eneste sikre måde at placere frie midler. Og så må man leve med, at man ikke får forrentet pengene. Sådan er det dog ikke længere. Efter at pensionsselskaberne har fået lov til at tage imod private opsparinger af en vis størrelse, kan du nu få både tryghed og en attraktiv forretning af dine frie midler. Du kan med andre ord få i både pose og sæk.

Hvorfor kan I give så meget mere i rente?

Når du vælger RentePLUS, bliver dine penge placeret i et dansk pensionsselskab i stedet for en lettere “sløv” opsparingskonto i banken. Her er renten væsentligt højere end den opsparingen i banken kan give dig. Samtidig er det et meget sikkert sted for dig at have dine penge, fordi der er meget restriktive krav til pensionsselskaberne. Det betyder, at risikoen for, at du taber dine surt opsparede penge er meget lav.

Og alligevel er muligheden for en høj forrentning ganske høj. Sidste år (2017) var den således hele 4,99%, og det gør RentePLUS til et både sikkert og attraktivt alternativ til opsparingskontoen i banken. Læs mere om RentePLUS.

Hvor mange af mine frie midler kan jeg flytte?

Du kan flytte alle de penge, du har lyst til, over i RentePLUS. Du skal bare flytte mindst 250.000 kr. Og dine penge er ikke bundet til kontoen. Der skal bare hele tiden stå mindst 250.000 kr. på den, derudover kan du hæve og sætte ind, som det passer dig. I løbet af de første 5 år er der et mindre gebyr på hævningerne. Herefter falder gebyret det bort. En RentePLUS-konto er således også et mere fleksibelt alternativ til bankens konti.

Derfor: hvis du ønsker et stærkt alternativt til din opsparing i banken, bør du tjekke vores RentePLUS, som medfører at du får en højere rente på dine frie midler.

Læs også: Højere rente på din opsparing